avatar support
9-18h - Mon. to Sat. 08700 11 51 51 United Kingdom local rate
arrow down support International : +33 (0)5 53 60 84 88
France : 05 53 56 62 54
avatar support
click for phone numbers
9-18h - Mon. to Sat.
08700 11 51 51 United Kingdom local rate International : +33 (0)5 53 60 84 88
France : 05 53 56 62 54
Search icon close icon navigation

Openen van een Franse bankrekening

Hier bij Leggett Immobilier, hebben we duizenden klanten geholpen een woning in Frankrijk te kopen gedurende de afgelopen twee decennia en we weten dat het verschillende koopproces, taal en wetten verwarrend kan zijn.

Het openen van een bankrekening in Frankrijk is een belangrijk onderdeel van je vestigen in het land. Het is een goed idee, maar niet noodzakelijk (tenzij u uw aankoop financiert met een hypotheek), om een ​​bankrekening georganiseerd te hebben voorafgaand aan de ondertekening van de definitieve Acte de Vente op de aankoop van uw woning. Als u een bankrekening opent bij een Franse bank, kunnen ze bijna altijd helpen met uw opstal verzekering, die vóór de definitieve ondertekening moet worden georganiseerd.

Hoe kan ik een Franse bankrekening openen?

01Bij een Nederlandse bank met vestigingen in Frankrijk

Dit is een aantrekkelijke optie, voor zover het mogelijk dit te organiseren vanuit Nederland. U wordt verplicht om documentatie te verstrekken om een account op deze manier op te zetten, maar de formulieren die u moet invullen zullen voornamelijk in het Engels zijn. Het is bijzonder gemakkelijk als u al een klant van een bank bent, die vestigingen hebben in Frankrijk.

Nederlandse banken met internationale / Franse vestigingen omvatten: U zult dit bij uw bank moeten vragen

Voor: Het is gemakkelijk een rekening op te zetten vanuit NL en alle communicatie is in het Engels.

Tegen: De meeste vestigingen van Nederlandse zitten in de grote steden, dus even bij je 'lokale' bank langs gaan kan te ver zijn.

02 Bij een Franse grote bank

Zoals in NL, zijn er ook grote banken in Frankrijk. Inbegrepen: BNP Paribas, Société Générale, Crédit Agricole, Banque Populaire

Het kan een goed idee zijn om samen met uw Leggett Immobilier-makelaar te kijken welke banken er lokaal zijn daar waar U uw woning wilt kopen en bij die bank een rekening te openen. Een Face-to-face gesprek wordt gewaardeerd bij de Franse grote banken en velen hebben Engels sprekend personeel. U moet de documentatie overhandigen om een rekening te kunnen openen zoals bij iedere andere bank. Het is dus goed om je vooraf te informaren wat je nodig hebt voordat je naar Frankrijk reist.

Voor: Mogelijkheid om een bank lokaal in de buurt van uw woning te hebben. Een toenemend aantal grote Franse banken hebben Engels sprekend personeel.

Tegen: Het is soms lastig (zoniet onmogeljik) om een rekeing op te zetten vanuit Nederland.

03Met Credit Agricole 'Britline'

Britline is een populaire keuze een rekening kan ook worden opgezet (via post) vanuit Nederland. Het heeft een Engels sprekende helpdesk en de meeste formulieren zijn in het Engels. Nogmaals, je zal documentatie moeten verstrekken en al een Frans huis bezitten, of in het proces van het kopen van een huis in Frankrijk zijn om een rekening te openen.

Voor: Mogelijk om een rekening te openen vanuit Nederland, Engels sprekende personeel en documentatie in het Engels.

Tegen: Een heleboel documentatie moet worden verstrekt en procedures kunnen lang zijn.

04Met La Banque Postale

"La Banque Postale" is het grootste instituut van het dagelijks bankieren in Frankrijk en wordt veel gebruikt door de Fransen

Voor: Grootste kantorennet in Frankrijk en goedkopere tarieven dan de "grote" banken.

Tegen: Niet mogelijk een rekening te openen vanuit het buitenland en er is minder Engels sprekende personeel. Niet mogelijk om grote sommen geld op te nemen zonder voorafgaande kennisgeving.

Franse bankrekeningen komen met een creditcard, bekend als een Carte Bleu, die veel worden gebruikt in heel Frankrijk. Cheques en cheque boeken worden ook nog steeds regelmatig gebruikt in Frankrijk voor alle typen van transacties, van het betalen voor hout voor de verwarming tot aan de boodschappen in de supermarkt.

Een RIB (Relevé d’Identité Bancaire) document wordt gebruikt bij de meeste bank overschrijvingen. Het is een bewijs met uw bankgegevens, beschikbaar online of achterin uw cheque boek. Een RIB wordt gebruikt voor automatiche overschrijvingen of om geld op uw rekening te storten.

Leggett makelaardij kan U helpen bij het openen van een bankrekeing. Neem contact op met Uw Leggett makelaar en zij zullen u graag de relevenate en lokale bank détails aan u doorgeven.Wacht met het openen van een bankrekening totdat Uw bod op het huis is geaccepteerd en ga dan pas op zoek naar Uw lokale bank. Een reeds geopende bankrekening vereist nogal wat papierwerk om die te verhuizen naar een andere vestiging.


vindt uw droomhuis


Zoek in onze database met meer dan 16.000 woningen

Zoeken