avatar support
9-18h - Mon. to Sat. 08700 11 51 51 United Kingdom local rate
arrow down support International : +33 (0)5 53 60 84 88
France : 05 53 56 62 54
avatar support
click for phone numbers
9-18h - Mon. to Sat.
08700 11 51 51 United Kingdom local rate International : +33 (0)5 53 60 84 88
France : 05 53 56 62 54
Search icon close icon navigation

Informatie voor Verkopers: Een handleiding voor het verkopen van uw Franse huis.

Hier bij Leggett Immobilier, hebben we mensen geholpen met het verkopen van Frans onroerend goed voor meer dan 20 jaar, dus als de tijd gekomen is om de uwe te verkopen, helpen wij u graag.

Als u uw Frans vastgoed op de markt wilt brengen met Leggett Immobilier, neem dan gerust contact met ons op:+33 553 608 488 of mail ons [email protected] en wij zullen er voor zorgen dat onze lokale makelaar contact met u opneemt.

Alle Leggett Immobilier agenten wonen in het gebied waar zij werken, uw lokale agent zal waarschijnlijk diegene zijn die het dichtst bij u woont. Dit weerspiegelt de unieke manier waarop Leggett Immobilier is gestructureerd. Met kantoren in heel Frankrijk, een netwerk van lokale makelaars verspreid over het land en vertrouwd met internationale marketing technieken om uw woning te promoten; Leggett Immobilier is in staat om een breed scala aan kopers te bereiken, terwijl we u voorzien van een lokale agent om samen met u, de verkoop van uw woning te realiseren.

Mocht u besluiten dat u uw woning met hulp van Leggett Immobilier wilt verkopen, ons proces is vrij eenvoudig. Uw lokale makelaar zal contact met u opnemen om een geschikte tijd af te spreken om de woning die u wilt verkopen te bezoeken. Tijdens dit bezoek zal uw Leggett Immobilier makelaar:

 • U een weloverwogen inschatting bieden op basis van lokale huizen prijzen en bespreken we de prijs en de prijsstrategie voor uw woning.
 • Uw gegevens vragen om het 'mandat de vente' op te stellen - dit is een juridisch document dat ons in staat stelt om uw woning te verkopen.
 • Neemt foto's van uw woning en maakt notities zodat hij/zij een omschrijving kan opstellen (als het weer bijzonder slecht is, kan uw makelaar samen met u besluiten om terug te komen om de fotoos te nemen.)
 • Vraagt uw volledige DPE (Diagnostische de Prestaties Energétique) aan en bespreekt de diagnostische tests die u verplicht bent te doen voorafgaand aan de verkoop van uw woning.
 • Stelt u een aantal algemene vragen over uw woning, bijvoorbeeld is er recht van overpad bij uw woning? Heeft u een septic tank? In welke staat is het dak? - Dat zijn vragen die ook kunnen worden gesteld door potentiële klanten.

Naar aanleiding van het bezoek van uw Leggett Immobilier makelaar zal deze u het mandat de vente sturen ter ondertekening om vervolgens terug te sturen naar de Leggett Immobilier mandaten team. Het mandat de vente document is, uiteraard, in het Frans; maar indien u een Engelse vertaling wenst, kunt u dat gewoon vragen aan uw Leggett Immobilier makelaar en wij zullen u er graag een verschaffen. Alleen wanneer ons mandaten team een correct ondertekend exemplaar heeft ontvangen kan uw woning live gaan op onze site en partner sites.

Mandat de Vente (Verkoop mandaat)

in een notendop


 • Een Mandat de Vente is een juridisch bindend document waarmee een makelaar het recht heeft om uw woning op de markt te zetten
 • Er zijn verschillende varianten van het Mandat de Vente, de meest gebruikte door Legget Makelaardij is (en de meeste andere Makelaars, alhoewel het altijd de moeite waard is om te controleren) is het 'mandat de vente sans exclusivité'. Deze variant stelt u instaat om uw huis zelf of ook bij andere makelaars te adverteren.
 • Een Mandat de Vente bevat informatie over ieder persoon die het pand bezit en moet worden ondertekend door alle genoemde partijen zodat ze allemaal in overeenstemming zijn met de verkoop van het pand
 • Het document bevat een korte beschrijving van het onroerend goed, alsmede de kadastrale referenties van de percelen opgenomen in de verkoop van het pand. Het is belangrijk dat deze informatie juist is, het is erg lastig om onnauwkeurigheden later weer recht te zetten als de koop overeenkomst is gesloten.
 • De eigenaar van een te verkopen woning moet twee exemplaren van de Mandat de Vente ondertekenen en terugsturen naar het Leggett hoofdkantoor. Ons in-house mandaten team zal dan beide exemplaren ondertekenen, houdt een exemplaar en het andere volledig ondertekende document wordt naar u tergugestuurd voor uw admininstratie.
 • Indien u het Mandat de Vente wenst te annuleren zult u een aangetekende brief naar het mandaten team moeten sturen. Voordat u besluit het mandaat te annuleren is het altijd verstandig om eerst een gesprek met uw Leggett makelaar aan te gaan.

We trekken alles uit de kast - hoe we uw woning in de markt zetten

Een van de dingen waar we zelf trots op zijn hier bij Leggett Immobilier is onze voortdurende innovatie als het gaat om de marketing van vastgoed voor onze klanten. Wij geloven dat uw woning presenteren aan een brede, relevante en betrokken pool van potentiële klanten één van de sleutels tot succes is. Ons centrale marketing team werkt hard aan het verkennen van nieuwe manieren om uw woning te presenteren, zo mooi en zo breed mogelijk, aan potentiële kopers.

Waar presenteren wij uw woning?

We werken er hard aan om uw woning bij potentiële kopers te krijgen want wij geloven dat dit het belangrijkste doel is van het genereren van verkopen. We maken gebruik van een variateit aan verschillende marketing tools, waaronder:

 • Onze websites
  • We zien onze websites als onze etalages en dit is een strategie die zeer succesvol blijkt te zijn voor onze internationale klantenkring.
  • Behalve ons hoofd website, hebben we ook Leggett Prestige, Leggett Ski en op maat gemaakte sites voor de meest populaire gebieden van Frankrijk. In Januari 2016 hebben we ook een App gelanceerd voor iOS en Andriod sytemen, zoals Ipad, IPhone, Samsung Phones enz.........
  • Onze hoofd site heeft jaarlijks zo een 2.8 miljoen hits verdeeld over 200 landen wereldwijd.
  • Met bijna 16.000 onroerend goed objecten op onze sites, keren klanten regelmatig terug om de laatste toevoegingen en kortingen te bekijken. Of om gewoon weer rond te kijken.
 • Vastgoed tentoonstellingen
  • Wij zijn een van de weinige Franse makelaars die door de jaren heen onroerend goed tentoonstellingen bijwonen en blijven dat ook ieder jaar doen. Wij presenteren alle woningen die op onze website staan op deze tentoonstellingen.
  • We geven vaak zeer goed bezochte seminars over 'Leven in Frankrijk' of 'Regio's van Frankrijk' op deze tentoonstellingen, en klanten zijn altijd erg enthousiast om met onze teams te praten en woningen te bekijken die we hebben opgenomen in ons bestand.
  • De tentoonstellingen die we bijwonen omvatten alle grote Britse buitenlandse vastgoed evenementen, waaronder: de France Show, A Place in the Sun (Londen, Birmingham en Manchester), French Property Show en Second Home International. We zijn ook aanwezig op een toenemend aantal internationale evenementen.
 • Press relations
  • Ons in-house PR-team wint voortdurend aan exposure voor verkopers in verschillende media. We hebben nauwe banden met journalisten in de UK, Frankrijk en Internationaal. We zijn regelmatig te zien in publicaties van The Daily Telegraph (UK), The Wall Street Journal (USA), Country Life International, The Financial Times (UK).
 • Toonaangevende internationale onroerend goed portals
  • Om ruimere exposure te geven aan uw woning, werken wij met kwaliteit vastgoed portals.
  • Wij werken met portals in een aantal landen, deze omvatten (maar zijn niet beperkt tot): Rightmove, Le Bon Coin, Zoopla, A Place in the Sun.
 • Makedaardijen waarmee we samenwerken
  • We hebben een samenwerkingsverband met Hamptons International en diverse andere partners in het Verenigd Koninkrijk, evenals een selectie in het Channel Island en diverse anderen in heel Frankrijk.
  • Door deze samenwerkingsverbanden zijn we in staat uw woning aan te bieden in een groter gebied van potentiële kopers.

Fotografie

De foto's bij de presentatie van uw woning zijn van groot belang bij het aantrekken van potentiële kopers. Het is om deze reden dat, indien mogelijk, uw woning is afgebeeld met een blauwe hemel, goed verlicht en de mooiste features goed in beeld. Alle Leggett Immobilier makelaars worden getraind in het fotograferen van woningen. We hebben een in-house specialist die hulp en advies aan onze makelaars biedt op het gebied van de hoogste kwaliteit foto die mogelijk zijn.

Virtuele rondleiding

Als onderdeel van de lopende marketing innovatie, Leggett Immobilier was de eerste in het gebruik van 'virtuele tours' op onroerend goed presentaties. Meestal moeten verkopers hier voor te betalen. Virtuele tours zijn beschikbaar voor alle Leggett Immobilier verkopers, gratis. Virtual-tours kunnen worden gemaakt voor een woning, maar zijn vooral nuttig voor grotere objecten. Zo kunnen klanten een 'virtuele' tour van een woning hebben voorafgaand aan een bezoek. Dit is een geweldige manier om de interesse van een cliënt op te wekken voorafgaand aan hun bezoek.

Verplichte onderzoeken voorafgaand aan de verkoop.

Diagnostique de Performance Energétique (DPE) en Dossier Diagnostic Technique


Voorafgaand aan het adverteren van uw Franse woning, is het verplicht om een Diagnostique de performance énergétique (DPE) uit te laten voeren door een erkende deskundige. Of uw woning wordt geadverteerd door een makelaar, of door uzelf, de resultaten van deze test moeten worden weergegeven in de advertentie. Leggett Immobilier kan niet uw woning te koop aanbieden totdat we de volledige resultaten van deze test hebben. De DPE test geeft informatie over het energieverbruik, de uitstoot van broeikasgassen, het niveau van isolatie en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de stookkosten.

Naast de DPE is er nog een test die uitgevoerd moet worden door een erkend deskundige, de DDT. We moedigen de verkopers aan om het Dossier Diagnostic Technique (DDT) dan ook zo snel mogelijk compleet te hebben. Als de tests eventuele afwijkingen heeft geconstateerd, is het veel makkelijker voor je Leggett Immobilier makelaar om dit uit te leggen aan een cliënt wanneer ze voor het eerst geïnteresseerd zijn in uw woning. Het kan verontrustend voor een cliënt (en verkoop) zijn als deze testen een afwijking meldden nadat een bod gedaan is.

De DDT test op:

 • Lood en Asbest: Verf wordt getest op loodgehalte voor alle woningen die zijn gebouwd vóór 1949; en alle huizen die zijn gebouwd vóór 1997 worden getest op aanwezigheid van asbest.
 • Gas (indien op gasnet aangesloten) en Elektriciteit. Als gas of elektriciteit was geïnstalleerd of vernieuwd in de woning meer dan 15 jaar geleden ten opzichte van de verkoopdatum van het huis, dan zullen deze installaties ook gecontroleerd worden.
 • Natuurrampen en parasieten: Alle woningen worden geëvalueerd op natuurrampen (bijvoorbeeld overstromingen), en er wordt ook na gegaan of er risico's zijn door nabijgelegen industrie. Woningen in gebieden die mogelijk getroffen kunenn worden door parasieten die schade aan gebouwen kunnen toebrengen, worden getest op aanwezigheid van deze parasieten.
 • Oppervlakte: Flats en appartementen, of woningen die deel uitmaken van een gemeenschappelijk gebouw, worden gemeten om te bevestigen welk oppervlakte is opgenomen in de verkoop.
 • Zwembad beveiliging: Als de woning een zwembad heeft (die is ingegraven dieper dan één meter) zal de beveiliging worden getest.
 • Rookmelders: Vanaf maart 2015 zullen alle huizen een rookmelder moeten hebben.
 • Riolering: Veel landelijk gelegen woningen in Frankrijk zijn niet op het riool aangesloten en hebben een "fosse septique" (septische tank.) Als dit het geval is, zal het systeem getest worden of het aan de huidige normen voldoet - vaak is dit niet geval.
  • Waar het huis is aangesloten op het riool zal het lokale Stadhuis een certificaat afgeven ter bevestiging.
  • Het kan een tijdje duren voordat u het rapport van de septic tank ontvangt en dit kan een verkoop vertragen of zelfs niet door laten gaan. Zorg er dus voor dat dit tegelijk gedaan wordt met het te koop zetten van uw woning. Uw Leggett makelaar kan u daarbij helpen indien nodig.
 • De meeste van deze tests zijn ter informatie voor de koper. Echter,
  • als de beveiliging van het zwembad onvoldoende is, zal dit door de verkopende partij recht gezet moeten worden vóór de verkoop van het pand.
  • Als er problemen ontdekt worden door de termiet-test, zal deze moeten worden aangepakt door de verkoper of de koper (hierover kan onderhandeld worden).
  • Als de septic tank niet in overeenstemming is met de huidige normen, dan moet dit worden aangepakt door de koper.
 • Als de septic tank niet in overeenstemming is met de huidige normen, dan moet dit worden aangepakt door de koper. De koper van de woning is verplicht het aan de huidige normen te laten voldoen binnen een jaar na aankoop van de woning. Dit kan betrekking hebben op de installatie van een totaal nieuw systeem en kan dus invloed hebben op de kosten van een potentiele koper. Dit kan een probleem zijn als de test gedaan wordt nadat een bod gedaan is op uw woning.
 • In tegenstelling tot sommige landen,in Frankrijk is een bouwkundige keuring niet verplicht. Het is mogelijk om een bouwkundige keuring (bij voorkeur voordat u een Compromis de Vente ondertekent) maar de verkoper is niet verplicht om daarvoor te betalen.

Akkoord gaan met een bod

Zodra een geïnteresseerde koper is gevonden voor uw woning, zullen ze een bod uitbrengen. Wij adviseren onze klanten dat ze alleen maar een bod op één woning tegelijk moeten maken en moet stoppen met het bekijken van andere woningen zodra een bod wordt gedaan. Tegelijkertijd, dringen wij er bij verkopers op aan als er eenmaal een bod is overeengekomen om te stoppen met de woning aan andere potentiële kopers te laten zien. Uw Leggett Immobilier makelaar zal de onderhandelingen behandelen en houdt alle partijen op de hoogte als het proces vordert. Het is mogelijk dat een koper een aantal voorwaarden wilt, zoals een ontsnappingsclausule bij het niet rondkrijgen van de financiering of het aanvragen van een bouwvergunning om een zwembad te plaatsen. Dit is een heel normaal onderdeel van het onderhandelingsproces en de voorwaarden kunnen worden beschreven in het eerste verkoop document - de Compromis de Vente. Zodra de verkoop is overeengekomen, zal Leggett Immobilier beginnen met het samenstellen van al het nodige papierwerk.

Het Verkoop proces...

Compromis de Vente


Het Compromis de Vente is de eerste van twee juridisch bindende documenten die deel uitmaken van het Franse woning koopproces. Dit document zal bijna alle informatie bevatten die in de definitieve Acte de Vente staat. Informatie in de Compromis de Vente bevat:

 • Volledige details over de 'burgerlijke stand' van zowel de koper als de verkoper (volledige naam, geboortedatum, geboorteplaats, burgerlijke staat, enz.)
 • Een beschrijving van het pand, een bevestiging van de eigendomsbewijzen en de bevestiging van de perceel referenties, compleet met oppervlakte van de kavels die worden verkocht (met inbegrip van gebouwen.)
 • De overeengekomen prijs, met inbegrip van makelaardij courtage, geschatte notaris vergoeding en de hoogte van de borgsom
 • Omstandigheden waarin de aanbetaling kan worden verbeurd, verplichtingen van de koper en de verklaringen van de verkoper
 • Resultaten van de DDT (Dossier Diagnostic Technique)
 • Een reeks van standaard opschortingsbepalingen, alsmede overeengekomen toevoegingen
 • Een beoogde einddatum - dit is niet een bevestigde einddatum. Het is onderhevig aan verandering in bepaalde omstandigheden
 • Een lijst van eventuele meubels of apparatuur in de koopprijs inbegrepen, indien van toepassing

Acte de Vente

Meestal rond de 3-4 maanden na de ondertekening van het Compromis de Vente, zal de notaris alle noodzakelijke werkzaamheden verricht hebben en zal je een datum voor de definitieve ondertekening van de Acte de Vente zijn overeengekomen. Dit zal plaatsvinden in Frankrijk, op het kantoor van de notaris. Zodra dit laatste document is ondertekend, zult u de eigenaar van het pand zijn en de sleutels overhandigd krijgen.

Voor deze vergadering zal de notaris er zich van verzekeren dat het saldo om de aankoop te voltooien op hun bankrekening staat, dit omvat ook alle gelden die door een hypotheekverstrekker worden betaald. U wordt verplicht om de notaris van een IBAN nummer te voorzien om hem/haar in staat te stellen (minus belastingen en alle hypotheeklasten of vermogenswinstbelasting die u mogelijk moet betalen) geld naar uw rekening over te maken.

De prijs van uw woning reduceren


Er kan een moment komen dat u besluit de prijs van uw woning te verlagen om meer interesse op te wekken van eventuele kopers. Dit is een simpel proces:

 • Breng uw Leggett Immobilier makelaar op de hoogte van uw besluit
 • De makelaar zal u twee exemplaren toe sturen van wat heet een "avenant"
 • Het document is in het Frans,maar als u een Engelse vertaling wenst, kunt u dat gewoon vragen aan uw Leggett Immobilier-makelaar en wij zullen u er graag een verschaffen
 • Eenmaal het document getekend stuurt u BEIDE exemplaren terug naar het Leggett Mandaten Team, zij zullen ook beide exemplaren tekenen en er één terugsturen voor uw admininstratie