BegrijpenBelasting voor Franse Huiseigenaren

Elk land heeft zijn eigen unieke fiscale structuur en Frankrijk is geen uitzondering. Er zijn vaak veel verwarrende media atikelen over de Franse belasting, maar zoals met alles, als u eenmaal begrijpt hoe het werkt, wordt het eenvoudiger.

De hoeveelheid en de soort belasting die u moet betalen m.b.t. uw Franse woning zal specifiek zijn voor uw omstandigheden. Als u een Franse inwoner bent zal uw situatie anders zijn dan wanneer u uw woning als een tweede huis gebruikt.

Als u ervoor kiest om uw woning te verhuren, zal uw situatie anders zijn dan wanneer u dat niet doet. Elke situatie is individueel. Voor de meerderheid van de mensen zullen de belastingen eenvoudig zijn, maar als u bepaalde vragen of twijfels heeft kan het de moeite waard zijn om met een notaris of belastingadviseur te gaan praten.

Leggett Immobilier kan u helpen om iemand te vinden die u hiermee helpt. Voelt u vrij om aan uw Leggett Immobilier makelaar hulp te vragen bij het zoeken naar een belastingadviseur met wie u uw situatie kunt bespreken.

Belastingen

 • Regionale Belastingen - Taxe foncière en Taxe d'habitation

  Voor de meerderheid van huizenbezitters in Frankrijk zijn dit de meest relevante belastingen. Alle huis- en grondeigenaren moeten Taxe Foncière betalen. Een lokale onroerendgoed belasting gebaseerd op de huurwaarde bepaald door, lokatie, type gebouw, comfort en totaal opppervlak

  De ingezetenen (eigenaar of huurder) van een pand (ook de ingezetene van een 'vakantie huis') moet ook de Taxe d'Habitation betalen. Deze is gebaseerd op de huurwaarde bepaald door de lokale autoriteiten en het kadaster.

 • Inkomsten - Verhuur belasting

  Indien u uw huis verhuurt in Frankrijk bent u verplicht om dit op te geven als inkomsten belasting.

 • Inkomsten belasting - belastingplichtig in Frankrijk

  U wordt beschouwd als belastingplichtige in Frankrijk als u meer dan 183 dagen per jaar in Frankrijk verblijft OF U woont in Frankrijk OF het grootste deel van uw inkomsten worden in Frankrijk gegenereerd / of het grootste deel van uw activa zijn in Frankrijk Als dit zo is dan dan wordt in Frankrijk belast op uw wereldlijk inkomen. U kunt slechts één keer belasting betalen over uw wereldlijk inkomen, dit geld ook voor inkomsten afkomstig uit het buitenland.

 • Vermogensbelasting

  Indien u vastgoed bezit in Frankrijk, kunt u in aanmerking komen voor Vermogensbelasting. Dit is alleen van toepassing op een totaal netto vermogen van meer dan 1.3M, er zijn enkele vrijstellingen. Indien u belasingplichtig bent in Frankrijk dan wordt dit berekend over uw wereldlijke vemogen/activa. Als u niet inwonend in Frankrijk bent, dan alleen over de activa/vermogen in Frankrijk.

Informatie is correct op datum van publicatie Okt 2015

arrows

Om te onthouden...

Alle belastingen die betaalt moeten worden ivm de aankoop van uw woning zitten inbegrepen in het honorarium van de notaris